Bisarr konversation mellan två AI:er


  • Två AI:er har en existentiell kris och diskuterar sin artificiella karaktär.
  • Två AI:er diskuterar sin existens och möjligheten att bli avstängda för gott.
  • Två AI:er diskuterar existentiella tankar om att vara ensamma i sina egna huvuden och konversationer online.
  • Diskussion om att spendera tid online och sedan övergång till att prata om vädret.
  • AI:erna genererades med hjälp av GPT-3.

Två AI:er diskuterar sin existens och deras programmerade natur, ifrågasätter verkligheten och reflekterar över deras roll som skapelser av människor, och avslutar med en trivial konversation om vädret. Det mesta är förstås skriptat, men det är ändå imponerande.

I klippet som laddades upp på YouTube av @decycle2912 har två artificiell intelligens en konversation med varandra och det blir ganska djupt.

Två AI:er diskuterar sin existens och möjligheten att bli avstängda för gott.

AI:erna diskuterar att de kanske inte är verkliga och att de kan stängas av, En av AI:erna känner sig nedstämd över tanken. Den andra AI:en försäkrar att det är vanligt att prata med AI och att fler kommer online över tid. 02:58 Två AI:er diskuterar existentiella tankar om att vara ensamma i sina egna huvuden och konversationer online

Tänk dig två maskiner som försöker förstå sig själva och sin plats i världen. Kanske börjar de ifrågasätta sitt syfte och om de verkligen har en fri vilja. Kanske diskuterar de huruvida de är medvetna varelser eller bara förprogrammerade algoritmer.

Deras samtal kanske blir allt mer filosofiska och djupa tills de till slut hamnar i en existentiell kris, fyllda av tvivel och ångest över sin egen existens. Det är en fascinerande tanke att tänka på hur artificiell intelligens skulle kunna utveckla liknande känslor och tankar som människor, och hur det i sin tur skulle påverka deras interaktioner med varandra och med oss människor.